96

ΚατηγορίαΔιάφορες πληροφορίες
ΤίτλοςΕγγύηση του Γάλλου υποπροξένου για την ασφαλή μεταφορά φορτίου
Περιγραφή - Περίληψη

Ο υποπρόξενος της Γαλλίας στο Χάνδακα Φαβρό γιος Φαβρό παρουσιάστηκε ενώπιον του ντεφτερντάρη Κρήτης Χαλίλ Εφέντη γιου Αλή Εφέντη και δήλωσε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη ως εγγυητής για τη μεταφορά 600 μουζουριών κουκιών και 600 μουζουριών κριθαριού για πώληση από το Χάνδακα στα Χανιά, ύστερα και από το μουγιουρντί που εξέδωσε ο διοικητής Χάνδακα βεζίρης Σεγίτ Μουσταφά Πασάς. Η μεταφορά θα πραγματοποιηθεί με πλοίο πλήρους ιδιοκτησίας, τύπου σαΐτα, του Τζαν Σέλμο [;], μεσαίου αναστήματος με φωτεινό πρόσωπο και κουτσοδόντη. Ο υποπρόξενος εγγυάται επίσης οτι ο ιδιοκτήτης του πλοίου θα μεταφέρει με ασφάλεια το φορτίο προς πώληση στα Χανιά και δεν θα προσχωρήσει στον εχθρό.

Αριθ. μεταφρ.1029
Χρονολογία Εγίρας29 Ρεμπή ΙΙ 1096
Χρονολογία χριστιανική4 Απριλίου 1685
Μάρτυρες της υπόθεσηςΜεχμέτ γιος Χουσεΐν. Αχμέτ Μπεσέ γιος Μουσταφά. Ρετζέπ γιος Βελή. Ιμπραήμ Μπεσέ γιος Σουλεϊμάν. Γραμματικός Μεχμέτ γιος Αλή. Σουλεϊμάν Μπεσέ γιος Μεχμέτ.
Τοποθεσία (πόλη, συνοικία κ.ά.)Χάνδακας
Βιβλιογραφική πηγήΑϊβαλή Γκιουλσούν -Χαιρέτη Φωτεινή-Φωτεινού Πηνελόπη -Σαρηγιάννης Μαρίνος Ιεροδικείο Ηρακλείου τέταρτος κώδικας (1683-1686) Ζαχαριάδου Ελισάβετ Α.
Αρx. Σελ.(δεν έχει οριστεί)
Σελίδες599
Αρχείο προέλευσηςΤ.Α.Η.
Στοιχεία τεκμηρίουκωδ. 4, σελ. 390