| Κατηγορία | Πληροφορίες περί διατροφής και ενδυμασίας |
|---|---|
| Τίτλος | Η υψηλή ποιότητα διατροφής των Κρητών |
| Περιγραφή - Περίληψη | Τα τρόφιμα στην Κρήτη είναι πολύ ακριβότερα από ό,τι στην Αίγυπτο. Παρόλα αυτά οι κατώτερες τάξεις των Κρητών τρώνε καλύτερα και περισσότερο από τις αντίστοιχες τάξεις στην Αίγυπτο. Συγκεκριμένα, ο συγγραφέας τονίζει ότι η ημερίσια κατανάλωση ενός Έλληνα σε ζωϊκές τροφές ισούται με την αντίστοιχη κατανάλωση ενός αραβικού χωριού. |
| Αριθ. μεταφρ. | (δεν έχει οριστεί) |
| Χρονολογία Εγίρας | |
| Χρονολογία χριστιανική | 1834 |
| Μάρτυρες της υπόθεσης | |
| Τοποθεσία (πόλη, συνοικία κ.ά.) | Κρήτη |
| Βιβλιογραφική πηγή | Charles Rochfort Scott Περιηγήσεις στην Κρήτη: ένα άγνωστο οδοιπορικό του 1834 |
| Αρx. Σελ. | (δεν έχει οριστεί) |
| Σελίδες | 120 |
| Αρχείο προέλευσης | |
| Στοιχεία τεκμηρίου |