536

ΚατηγορίαΠληροφορίες περί διατροφής και ενδυμασίας
ΤίτλοςΗ υψηλή ποιότητα διατροφής των Κρητών
Περιγραφή - Περίληψη

Τα τρόφιμα στην Κρήτη είναι πολύ ακριβότερα από ό,τι στην Αίγυπτο. Παρόλα αυτά οι κατώτερες τάξεις των Κρητών τρώνε καλύτερα και περισσότερο από τις αντίστοιχες τάξεις στην Αίγυπτο. Συγκεκριμένα, ο συγγραφέας τονίζει ότι η ημερίσια κατανάλωση ενός Έλληνα σε ζωϊκές τροφές ισούται με την αντίστοιχη κατανάλωση ενός αραβικού χωριού.

Αριθ. μεταφρ.(δεν έχει οριστεί)
Χρονολογία Εγίρας
Χρονολογία χριστιανική1834
Μάρτυρες της υπόθεσης
Τοποθεσία (πόλη, συνοικία κ.ά.)Κρήτη
Βιβλιογραφική πηγήCharles Rochfort Scott Περιηγήσεις στην Κρήτη: ένα άγνωστο οδοιπορικό του 1834
Αρx. Σελ.(δεν έχει οριστεί)
Σελίδες120
Αρχείο προέλευσης
Στοιχεία τεκμηρίου