409

ΚατηγορίαΠληροφορίες ιατροδικαστικού χαρακτήρα περί τραυμάτων, αιτιών θανάτου και νεκροψιών
ΤίτλοςΑυτοκτονία
Περιγραφή - ΠερίληψηΕνώπιον του Ιεροδικαστικού Συμβουλίου, στο οποίο προήδρευε ο διοικητής του Ρεθύμνου Αβδούλ Μπακή Πασά, προσήλθε ο Σουλεϋμαν αγάς ανακοινώνοντας ότι την προηγούμενη νύχτα στο χωριό Μύλοι βρέθηκε ο Μιχάλης Τζανουδάκις νεκρός στο σπίτι του. Επιπλέον ζήτησε απο το συμβούλιο να στείλουν απεσταλμένους για νεκροψία. Το συμβούλιο μετά την ανακοίνωση έδωσε διαταγή στους κάτωθι υπογεγραμμένους Μουσουλμάνους να πάνε στο σπίτι του για να εξετάσουν τον νεκρό. Οι απεσταλμένοι μαζί με τον Σουλεϋμαν αγά και τους πρόκριτους του χωριού εισήλθαν στο σπίτι του σκοτωμένου και βρήκαν τον Τζανουδάκι νεκρό να κρατάει στο δεξιό του χέρι ένα τουφέκι, το οποίο ήταν στραμμένο προς στο στήθος του. Καθώς τον εξετάζανε, παρατήρησαν οτι ήταν χτυπημένος στο στήθος απο τα σκάγια του όπλου που κρατούσε. Εφόσον σημειώσανε τα όσα είδαν, επιστρέψανε πίσω στο Ιεροδικείο για να ανακοινώσουν την αυτοκτονία.
Αριθ. μεταφρ.145
Χρονολογία Εγίρας1113
Χρονολογία χριστιανική1701
Μάρτυρες της υπόθεσηςΜουσταφάς, τέως πυροβολητής - Εσεγίτ Ιβραϊμ - Τσελεμπή Μεχμέτ Τζουμάκις - Εκ των στρατιωτών Μεχμέτ.
Τοποθεσία (πόλη, συνοικία κ.ά.)χωριό Μύλοι Ρεθύμνου
Βιβλιογραφική πηγήΠαπιομύτογλου Γιάννης Έγγραφα Ιεροδικείου Ρεθύμνης 17ος - 18ος αι. Οι μεταφράσεις του Βήματος Ρεθύμνης
Αρx. Σελ.(δεν έχει οριστεί)
Σελίδες138
Αρχείο προέλευσης(δεν έχει οριστεί)
Στοιχεία τεκμηρίου