398

ΚατηγορίαΠληροφορίες περί του ιατρικού επαγγέλματος
ΤίτλοςΙατρός εγγυητής
Περιγραφή - ΠερίληψηΟ ιατρός Γεώργης μαζί με τον Μόσχο, γιό του Πώλου-κάτοικοι της συνοικίας Βαρούσι, στο Ρέθυμνο- προσέτρεξαν στο Ιεροδικείο για να δηλώσουν τα εξής: Ο Μόσχος είχε πάρει δάνειο αξίας 50 ριάλια από τον εν ενεργεία αρχηγό των Γιανίτσαρων του Ρεθύμνου Αλή Βέη, για τα οποία ο Γεώργης ήταν εγγυητής. Επειδή όμως δεν κατάφερε ο Μόσχος να εξωφλύσει το δάνειο, ο δανειστής ζήτησε απο τον εγγυητή να δώσει τα χρήματα στον δανειζόμενο, ώστε να τον εξωφλήσει. Με βάση τα παραπάνω ο ιατρός ζητάει να καταχωρηθεί μια συμφωνία μεταξύ αυτού και του Μόσχου, στην οποία συμφωνία ο Μόσχος θα του επιστρέψει τα 50 ριάλια-τα οποία έδωσε ο Γιώργος στον δανειστή-εντός 50 ημερών. Εφόσον ο οφειλέτης συμφώνησε, ο ιεροδίκης καταχώρησε την συμφωνία αυτή.
Αριθ. μεταφρ.79
Χρονολογία Εγίρας1069
Χρονολογία χριστιανική1659
Μάρτυρες της υπόθεσηςΧασάν Τσελεπής του 73 λόχου των Γιανίτσαρων - Αχμέτ Τσελεπή από το Τεκίρ Νταγ - Γισούφ Τσελεμπής, διερμηνεύς- Αλή Μπεκίρ, υπηρέτης του Ιεροδικείου.
Τοποθεσία (πόλη, συνοικία κ.ά.)Ρέθυμνο
Βιβλιογραφική πηγήΠαπιομύτογλου Γιάννης Έγγραφα Ιεροδικείου Ρεθύμνης 17ος - 18ος αι. Οι μεταφράσεις του Βήματος Ρεθύμνης
Αρx. Σελ.(δεν έχει οριστεί)
Σελίδες81
Αρχείο προέλευσης(δεν έχει οριστεί)
Στοιχεία τεκμηρίου