388

ΚατηγορίαΔιάφορες πληροφορίες
ΤίτλοςΟ πρόεδρος των ραγιάδων Ρεθύμνης καπετάν Ανδρέας υποδυκνύει εγγυητή των ιατρό Γεώργιο
Περιγραφή - Περίληψη

Εμφανίστηκε ενώπιον του ιεροδικείου ο Καπετάν Ανδρέας παρουσία του Μόχου γιου Παύλου πληρεξούσιου επιτρόπου του κλινήρους ιατρού Γεωργίου, κατοίκου του βαροσιού Ρεθύμνου κατέθεσε τα εξής: "Ο Καπετάν Ανδρέας είχε δανειστεί από τον Αλή Μπεσέ, ακόλουθου του Γενιτσάρου Αγά της πόλης του Ρεθύμνου Μουσταφά Αγά 50 ριάλια γρόσια για την εξόφληση των οποίων είχα υποδείξει εγγυητή των γιατρό Γεώργιο. Επειδή όμως τώρα δεν δύναμαι να πληρώσω το ποσό αυτό, ο δανειστής απαίτησε να τον εξοφλήσει ο εγγυητής μου, ο οποίος έδωσε στον πληρεξούσιο του Μόσχο τα 50 ριάλια γρόσια. Αφού τα παρέλαβα εξόφλησα τον Αλή Μπεσέ. Τώρα όμως χρωστώ το ίδιο ποσό στον ιατρό Γεώργιο προς τον οποίο υπόσχομαι να πληρώσω με την έλευση 50 ημερών από την ημερομηνία του παρόντος εγγράφου.

Αριθ. μεταφρ.103
Χρονολογία Εγίρας10 Μουχαρέμ 1069
Χρονολογία χριστιανική13 Οκτωβρίου 1658
Μάρτυρες της υπόθεσηςΧασάν Τσελεμπή 73ου, Αχμέτ Τσελεμπή Τεκίρ Νταγλή. Γιουσούφ Τσελεμπή. Αλή Μπέη, υπηρέτης του ιεροδικείου.
Τοποθεσία (πόλη, συνοικία κ.ά.)βαρόσι Ρεθύμνου
Βιβλιογραφική πηγήΣταυρινίδης Νικόλαος Σ. Μεταφράσεις τουρκικών ιστορικών εγγράφων αφορώντων εις την ιστορίαν της Κρήτης, τ. Α': Έγγραφα της περιόδου ετών 1657-1672 (Εγίρας 1067-1082) Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου
Αρx. Σελ.(δεν έχει οριστεί)
Σελίδες76
Αρχείο προέλευσηςΤ.Α.Η.
Στοιχεία τεκμηρίουκωδ. 1, σελ. 54