Κατηγορία | Πληροφορίες περί μέτρων των αρχών προς ρύθμιση της αγοράς τροφίμων |
---|---|
Τίτλος | Διατίμηση τροφίμων |
Περιγραφή - Περίληψη | Κατόπιν του μπουγιουρντί που εξέδοσε ο Πασάς του Χάνδακα προς τον ιεροδίκη της πόλης διατάχθηκε η επιβολή διατίμησης επί των τροφίμων. Προσκλήθηκαν στο ιεροδικείο οι διάφοροι αξιωματούχοι και αποφασίστηκε να πωλείται το πρόβειο κρέας προς πέντε παράδες η οκά, το κρέας αίγας προς τέσσερεις παράδες, το κρέας αμνού τέσσερεις παράδες, και το βοδινό κρέας τρεις παράδες. Το ελαιόλαδο επτά παράδες η οκά, το παλαιό τυρί τέσσερεις παράδες, η φρέσκια μυζήθρα τρεις παράδες, η ξηρά μυζήθρα τέσσερεις παράδες, το γιαούρτι ένας παράς και το γάλα δυο άσπρα. |
Αριθ. μεταφρ. | 2623 |
Χρονολογία Εγίρας | 27 Ρετζέπ 1170 |
Χρονολογία χριστιανική | 6 Απριλίου 1757 |
Μάρτυρες της υπόθεσης | |
Τοποθεσία (πόλη, συνοικία κ.ά.) | Χάνδακας |
Βιβλιογραφική πηγή | Σταυρινίδης Νικόλαος Σ. Μεταφράσεις τουρκικών ιστορικών εγγράφων αφορώντων εις την ιστορίαν της Κρήτης, τ. Ε΄, Έγγραφα της περιόδου ετών 1752-1765 (Εγίρας 1165-1179) Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου |
Αρx. Σελ. | (δεν έχει οριστεί) |
Σελίδες | 89 |
Αρχείο προέλευσης | Τ.Α.Η. |
Στοιχεία τεκμηρίου | κωδ. 18, σελ. 259 |